Svjetski dan Zagrljaja u Centru Cvjetni-Zagrli Cvijet-Zagrli Bolji Svijet!

16.01.2016. 19:17

Udruga Ekooptimist povodom Svjetskog dana zagrljaja 21.01.2016. od 11.00-21.00 u Centru Cvjetni u skladu sa svojom misijom osmislila je akciju Zagrli Cvijet -Zagrli Bolji Svijet humanog i društveno-odgovornog karaktera.

Udruga Ekooptimist ovom akcijim "Zagrli Cvijet-Zagrli Bolji Svijet" u Centru Cvjetni želi biti podrška svim pojedincima u ostvarenju sreće i uspjeha u životu te potaknuti ljude da se okrenu prirodi i prijateljima koji će ih okrijepiti od stresa, užurbanog života, krize i svih ostalih negativnosti koje nas svakodnevno okružuju.

Podsjećamo kako Svjetski dan zagrljaja potječe od 1986. od svećenika Kevina Zabornexa iz Michigana i posato je popularan u SAD-u i u drugim zemljama svijeta, a cilj je da zagrlite koga god želite uz jednu bitnu napomenu - pristojno je pitati dopuštenje.

Ovdje se radi o osvještavanju i podsjećanju na besplatnu i visokovrijednu pomoć koju možemo dobiti od prirode za ostvarenje unutarnjeg mira, sreće, radosti, umjesto da to tražimo u akumulaciji materijalnih dobara .Istraživanja su pokazala da ljudski kontakt povoljno utječe na naše psihičko i fizičko zdravlje tako i kontakt sa prirodom. Grljenje tako pomaže izgradnji imunološkog sustava, smanjuje rizik od srčanih bolesti, pomaže u smanjivanju stresa... Zagrljaj je u svakom slučaju nešto jako lijepo.

Pomaže u teškim trenucima, a lijepe čini još ljepšima. Zagrljaj dokazano pomaže. 'Ustvari to govori koliko svi imamo potrebu pripadati, biti prihvaćeni, govori da je to ljudska potreba jedna od najvažnijih', kaže psihologinja Ester Jadreško

Pozivamo sve zainteresirane kreativce i entuzijaste da nam se pridruže u ovoj promociji i sami se kostimiraju cvijeće, medvjediće, planet, anđele te da tako hodaju gradom šireći ideju o važnosti povezanosti s prirodom i boljim svijetom.

Fotografije

Svjetski dan zagrljaja 2016