Svjetski dan zaštite okoliša na Stradunu

06.06.2017. 12:12

Svjetski dan zaštite okoliša (eng. World Environment Day) obilježava se 5. lipnja svake godine u više od 140 zemalja u svijetu. Ovim danom želi se potaknuti ljude da postanu aktivni sudionici održivog i ravnomjernog razvoja te da preuzmu odgovornost za očuvanje planete poimajući da je uloga pojedinca ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša i ostvarenja sigurnije i prosperitetnije budućnosti za sve. Stoga na ovaj dan naša Udruga za održivi razvoj Ekooptimist je u Starom Gradu na Stradunu kod Crkve Sv. Vlaha pokrenula akciju kojom je putem svog pulta promovirala važnost zaštite okoliša kako domaćim ljudima tako i turistima. Naši volonteri su čitav dan dijelili letke koje nam je donirala Agencija za zaštitu okoliša i prirode pod nazivom " I ja mogu kompostirati i brošuru " Moj zeleni ured. Tema ovogodišnje kampanje diljem svijeta jest „Povezivanje ljudi s prirodom”, Iz tih razloga udruga Ekooptimist izradila je eko-čestitke na kojima na kojima je bilo pričvršćeno domaće ljekovito bilje i začni kao ružmarin, lovora, kadulja a koje su imale cilj da kad ih pomirišu dovedu ih na čas u kontakt sa našim okolišom.

Tako smo te eko-čestitke dijelili turistima kako bi se u svojoj žurbi da obiđu grad na kratko zaustavili i kako bi putem čestitke dodirom i mirisom bili u našem ljekovitom krasnom okolišu. Mnogima smo poklonili eko-čestitke jer su bili zadivljeni mirisom naše prirode. Turisti su pohvalili našu akciji i zajedno se sa nama slikali. Naša udruga Ekooptimist ima namjeru i dalje imati slične akcije i naše turiste više informirati o značaju našeg okoliša i važnosti njegovog očuvanja.

Fotografije

građanin i vi možete kompost.Ekooptimist Stradun Svj, okolišaEkooptimist Stradunekooptimist svj. okoliša 2ekooptimist-svjetski dan okoliša stradunEkooptimisti StradunEkoptimist Stradun svj okolišagrad. kav.

Arhiva vijesti